Witam, jak w temacie chciałbym abyście pomogli mi z doborem odpowiednich podzespołów do zestawu komputerowego. Głównym celem mają być gry. Jeśli chodzi o składanie komputerów i ogółem elektronikę to nie jest to moją najmocniejszą stroną więc liczę na was
. Co do kwoty, planuję tzn. procesor jaki zakupię będzie to na pewno Procesor INTEL Core i5-4690K, 3.5 GHz, Socket - 1150 ponieważ mam możliwość zakupienia go na bonach i teraz potrzebowałbym reszty aby wszystko chodziło w miarę sprawnie. Procesor będzie mnie kosztował 1100 zł dlatego na resztę potrzebnych części chciałbym przeznaczyć około 2000 zł jeżeli jest to kwota wystarczająca na tyle by miało to ręce i nogi i nie byłoby potrzeby zmieniać czegoś za kilka miesięcy. Owe 2000 zł nie jest kwotą, która kurczowo trzeba się trzymać, jeżeli da radę z sensem złożyć za trochę mniej będzie dobrze, jeżeli trzeba by było przekroczyć budżet o kilkaset złotych też proszę o taką propozycję. Do tego jeżeli jest możliwość chciałbym aby zamieszczane przez was oferty części były możliwe do zakupienia na morele. Do tego jeżeli zna ktoś jakiś dobry monitor do grania w okolicach 500 zł to też byłbym wdzięczny za podanie modelu. A więc:
Procesor: Procesor INTEL Core i5-4690K, 3.5 GHz, Socket - 1150
a teraz reszta ![]()
Z góry dziękuje za pomoc.